De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 10 ore

Ambasadorul Belarusului în Moldova, convocat la MAEIE, după ce Lukașenko a declarat că scenariul din Ucraina s-ar putea întâmpla și în Republica Moldova

Ala Găină

Ambasadorul Belarusului la Chișinău va fi convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) pentru a solicita explicații urmare a declarațiilor făcute recent de liderul belarus referitoare la țara noastră. De asemenea, acestuia îi va fi prezentată poziția principială a țării noastre precum „cetățenii Republicii Moldova condamnă ferm războiul Rusiei împotriva Ucrainei”.

„MAEIE regretă rolul pe care îl are Belarus în promovarea agresiunii militare ruse asupra Ucrainei și pentru promovarea repetată în spațiul public a unor mesaje menite să genereze dezinformare și falsuri. Republica Moldova și statele partenere acționează de o manieră responsabilă și cu respectarea cu strictețe a normelor de drept internațional”, a menționat Daniel Vodă, purtător de cuvânt al MAEIE.

Lukașenko, aliatul lui Putin consideră că SUA sunt cele care ”stârnesc războiul din Kosovo”, ”adaugă cărbuni la conflictul mocnit din Karabah, tulbură apele în Siria”, iar Casa Albă ignoră complet contradicțiile interne ”în pragul unei confruntări civile”. Pentru prima dată de la începutul Războiului Rece, omenirea se află în pragul unui conflict nuclear, mai menționat el, potrivit sursei citate.

„Urmare a declarațiilor făcute recent de liderul belarus referitoare la țara noastră, MAEIE va convoca ambasadorul Belarusului la Chișinău pentru a solicita explicații și pentru a prezenta poziția principială a țării noastre: Cetățenii Republicii Moldova condamnă ferm războiul Rusiei împotriva Ucrainei”, declară MAEIE.