Ambasadorul României în R.Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a votat pentru „viitorul european al Republicii Moldova”

Ala Găină

Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu a votat astăzi la Chișinău în una dintre cele 52 de secții de vot deschise pe teritoriul R.Moldova. Excelența Sa a venit la urnele de vot alături de soția sa. 

„Am votat la Chișinău pentru o Românie puternica într-o Europa cu pace si prosperitate si pentru viitorul european al R. Moldova”, a scris Ambasadorul României pe facebook.

Pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie curent, în Republica Moldova sunt organizate 52 de secții de votare pentru cetățenii români care doresc să își exercite dreptul la vot. Din numărul total de secții, 28 vor fi deschise în zona centru, 17 – în zona nord și 7 în sud.

Astfel, cetățenii români cu drept de vot care domiciliază, au reședința sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secție organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării. Este vorba de: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic; pașaportul simplu temporar; pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic; pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic; în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar.