Amenințări de atacuri în școli. Oamenii legii cheamă părinții și elevii la calm

Ala Găină

Poliția și Serviciul de Informații și Securitate îndeamnă părinții și copiii să-și păstreze calmul, după ce un canal de Telegram a răspândit mesaje cu amenințări în adresa mai multor instituții de învățământ din Chișinău. Unele dintre acestea erau însoțite de imagini cu arme. Polițiștii s-au autosesizat și spun că fotografiile cu armele sunt vechi și preluate de pe rețelele de socializare.

Poliția îndeamnă părinții și copiii să-și păstreze calmul „în contextul în care noaptea trecută s-au distribuit mai multe informații false pe un canal de Telegram anonim unde au fost plasate amenințări în adresa mai multor instituții de învățământ din capitală”.

„Toate instituțiile abilitate ale statului s-au autosesizat și au inițiat toate măsurile corespunzătoare. Poliția califică aceste acțiuni drept un atac hibrid, menit să debusoleze cetățenii și să creeze panică în societate. Organele de drept întreprind toate acțiunile necesare pentru a elucida cine stă în spatele acestui canal și scopul exact al acestora”, au declarat oamenii legii.

Oamenii legii au precizat că fotografiile plasate pe acest canal, în care indivizii demonstrează arme și muniții, sunt vechi și au fost preluate de pe rețele de socializare.