Declarația controversată a fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, precum că „ceea ce se întâmplă în Ucraina ar trebui să fie o lecție pentru autoritățile din Republica Moldova” este una periculoasă și dăunătoare. Declarația aparține președintelui Asociației „Ștefan cel Mare și Sfânt”, Andrei Batereanu.
Într-o postare pe o rețea de socializare, acesta a declarat că asemenea afirmații sunt periculoase pentru societatea noastră, pentru că nu fac altceva decât să alimenteze un sentiment de frică, ură și neliniște, care și-așa se manifestă pregnant.
„Igor Nicolaevici, te rog liniștește-te !
„Ceea ce se întâmplă în Ucraina ar trebui să fie o lecție pentru autoritățile din Republica Moldova”, zice „tovarășul noștru”, într-un interviu recent la o televiziune.
Nu-i bai, că poate e o lecție pentru toți, dar nu știu ce a avut în vedere domnul în cauză.
Să fie ăsta un deget arătat în ciudă sau poate știe el mai multe lucruri, despre care noi, muritorii de rând, încă nu am aflat…
Cert e că asemenea declarații, indiferent din partea cui vin, sunt periculoase și dăunătoare.
Într-adevăr, singurul lucru important, în acest moment, este să avem pace și liniște, că de restul ne-om ocupa noi cumva, însă asemenea afirmații sunt periculoase pentru societatea noastră, pentru că nu fac altceva decât să alimenteze un sentiment de frică, ură și neliniște, care și-așa se manifestă pregnant”, a scris Andrei Batereanu pe facebook.
În context, președintele Asociației „Ștefan cel Mare și Sfânt” a venit cu un îndemn către cetățeni:
„Îndemnul meu este ca, în aceste vremuri de restriște, să ne abținem de la asemenea afirmații, să ne păstrăm calmul și să nu ne dăm cu stângul în dreptul, că, na, ar fi păcat”, a conchis acesta.
Joi, în cadrul unei emisiuni televizate, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat că ceea ce se întâmplă în Ucraina ar trebui să fie o lecție pentru autoritățile din Republica Moldova. „Este necesar să înțelegem că noi trebuie prin dialog să identificăm formula de reintegrare teritorială a țării, în baza statutului de neutralitate”, a spus acesta.