PSRM

Aproape 500 de membri comunişti au părăsit fracţiunea aderând la PSRM

Beatrice Dornean

„PCRM ca forță de opoziție nu există. Astăzi este doar o forță de opoziție de stânga. Astăzi doar ei reprezintă tot ce a rămas mai bun din PCRM care era până în anul 2009” au declarat aceşti lideri.

După conferinţa de presă, liderul PSRM a salutat ideea acestui grup de oameni şi a postat şi un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Acești oameni care au venit astăzi de la PCRM la PSRM își păstrează viziunile ideologice și sunt fideli cauzei pentru care s-au implicat în politică. Ei au aderat la socialiști, pentru că împărtășim aceleași poziții politice. Pasul lor a fost impus de trădările conducerii PCRM.

Din păcate pentru alte sute de mii de foști susținători ai PCRM, acel partid a renunțat la lupta împotriva oligarhiei și a trădat promisiunile electorale.

Din PCRM a rămas numai denumirea și liderul. A rămas forma. Iar conținutul e total diferit de ce a fost în 2001. Toată lumea înțelege astăzi acest fapt.

Noi suntem deschiși către toți cei care doresc să adere la Partidul Socialiștilor. Vă promitem că vom rămîne consecvenți în plan politic și ideologic.

Noi nu vom repeta greșelile comuniștilor și ne vom strădui să fim mult mai eficienți atunci cînd vom prelua guvernarea. Și o vom prelua la alegerile parlamentare care vin.

Amintim că, atât Igor Dodon cât şi Zinaida Greceanîi, au fost membri ai partidului comuniştilor, până în 2011, atunci când au părăsit partidul dat.