Arina Corșicova, susținută de Ilan Șor și Partidul ”Șansă”, a fost exclusă din cursa pentru turul doi al scrutinului local de la Bălți

Ala Găină

Candidata independentă pentru funcția de primar al mun. Bălți, Arina Corșicova, susținută deschis la alegerile din 5 noiembrie de fugarul Ilan Șor și Partidul ”Șansă”, a fost exclusă din cursa pentru turul doi al scrutinului local de la Bălți. Decizia a fost luată de Consiliul electoral din Bălți. În replică, Arina Corșicova spune că decizia este una rușinoasă.

Arina Corșicova, considerată candidata de rezervă a Partidului ”Șansă”, după ce formațiunea fusese scoasă din cursă la decizia Comisiei Situații Excepționale, s-a clasat pe locul al doilea la scrutinul de duminică, 5 noiembrie, la mică distanță de Alexandr Petkov, candidatul formațiunii ”Partidul Nostru”. Ambii au acumulat câte 22% din sufragii.

În urma examinării contestațiilor depuse de contracandidați, s-a constatat că Arina Corșicova nu are dreptul să candideze pentru că este administrator al postului TELESISTEM TV și urma să depună declarații cu privire la cheltuieli, lucru pe care nu l-a făcut.

În timp ce autoritatea electorală examina decizia privind socaterea din cursă a Arinei Corșicova în fapa Primăriei Bălți susținătorii acesteia au protestat.

În replică, Arina Corșicova spune că împotriva sa și a locuitorilor din Bălți se duce un război și a contestat decizia în instanță.

„Am asistat la începutul unui război fără precedent împotriva noastră, împotriva bălțenilor, împotriva oamenilor care au votat pentru schimbarea vieții lor, pentru prosperarea Bălțiului. Nu am fost prezentă la această ședință a Comisiei Electorale Centrale. Acolo se afla avocatul meu și prietenii mei, care m-au susținut”, a declarat Corșicova.

Acum, Alexandr Petkov se va duela în turul II al alegerilor din 19 noiembrie cu reprezentantul socialiștilor, Maxim Moroșan, care s-a clasat pe locul al treilea, acumulând 19% din voturi.