Armata rusă intenționează să creeze un coridor terestru spre regiunea transnistreană

Redacția Liber TV

Rusia intenționează să preia controlul deplin asupra Donbasului și sudului Ucrainei în cadrul celei de-a doua faze a operațiunii militare, a declarat vineri Rustam Minnekayev, comandantul adjunct al districtului militar central al Rusiei.

General-maiorul Rustam Minekaev, comandant adjunct al Districtului Militar Central al Rusiei susține că în regiunea transnistreanăa Republicii Moldova „este suprimată populația vorbitoare de limbă rusă” și că trebuie salvată.

De la începutul celei de-a doua faze a operațiunii speciale, care a început în urmă cu două zile, unul din obiectivele armatei ruse este de a stabili un control deplin asupra Donbasului și sudului Ucrainei. Asta va asigura un coridor terestru spre Crimeea, precum și influența asupra infrastructurii vitale a economiei ucrainene, porturile de la Marea Neagră prin care sunt livrate produse agricole și metalurgice”, a mai spus Minekaev.

Totodată, Minnekaev susține că superioritatea tehnică a armatei ruse asupra Forțelor Armate ucrainene pe uscat, pe mare și pe spațiul aerian este evidentă, iar în timpul atacurilor și bombardamentelor forțele ruse nu suferă nicio pierdere. Asta deși partea ucraineană anunță că a doborât recent avioane militare, elicoptere și drone rusești.

Controlul asupra sudului Ucrainei este o altă cale de ieșire către Transnistria, unde există și fapte de oprimare a populației vorbitoare de limba rusă. Se pare că acum suntem în război cu întreaga lume, așa cum a fost în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Atunci toată Europa și întreaga lume era împotriva noastră. Acum se întâmplă același lucru. Ei niciodată nu au iubit Rusia”, a adăugat el.