filip guvern

Astăzi au fost numiţi şi reconfirmaţi noi viceminiştri în cadrul şedinţei Guvernului

Beatrice Dornean

Astfel, Tudor Ulinovschi a fost eliberat din funcţia de viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, din motiv ce a fost numit în funcţia de Ambasador, reprezentant permanent al Republicii Moldova la oficiul ONU din Geneva.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor a reconfirmat funcţiile de viceminiştri: Ion Stratulat, Anatol Usatîi şi Anatolie Zolotcov

Ministerul Transportului şi Infrastructurii Drumurilor la fel a reconfirmat funcţiile de viceministru lui Vitalie Rapcea şi Sergiu Bucătaru.

Ministerul Mediului a reconfirmat în funcţiile de viceminiştri: Adrian Delinschi şi Victor Morgoci.

La fel, a fost numită în funcţia de secretar de stat a Ministerului Mediului, pe bază de concurs, doamna Inga Podoroghin – absolventă a facultăţii de drept USM, masterandă la Geneva în Mediu şi doctorandă la USM.

Ministerul Educaţiei a solicitat eliberarea din funcţiile de viceministru a Nadejdei Cristea şi a lui Ion Şişcanu şi de reconfirmare în funcţia de viceministru a Cristinei Boaghi. La fel a dispus numirea în funcţiile de viceministru pe Elena Cernei şi Vasile Marina.

Ministerul Tineretului si Sportului a solicitat eliberarea din funcţia de viceministru a lui Dragoş Hîncu şi numirea în funţiile de viceministru a lui Florean Ivan şi Pavel Ianeţ.

Astfel, s-a mai decis numirea lui Marin Gospodarenco la funcţia de director general al Biroului Naţional de Statistică şi eliberarea Luciei Spoială din funcţia dată.

Oleg Babenco a fost numit director general la Biroul Relaţii Interetnice, întrucât Lilia Bolocan a fost eliberată în baza cererii de demisie.