Audieri în Parlament după omorul din sectorul Rîșcani: „Persoana asasinată era la libertate datorită deciziei unui judecător”

Adrian Sirbu

Reprezentanții Procuraturii Generale, Serviciului de Informații și Securitate, Biroului de Migrație și Azil, dar și cei ai Consiliului Superior al Magistraturii sunt așteptați luni, 15 iulie, la raport în Parlament, după crima din sectorul Râșcani al Capitalei, unde un membru al unei organizații criminale a fost împușcat mortal.

„Nu este primul caz, au mai fost, dar acesta este diferit prin faptul că persoana asasinată era cu antecedente penale. Din păcate, se afla la libertate datorită deciziei unui judecător și acest lucru nu poate rămâne fără să luăm o atitudine”, a spus Carp, în debutul ședinței Legislativului.

Deputatul a precizat că luni, la ora 10:00, va avea loc o ședință comună a comisiilor pentru securitate și cea juridică.

Este vorba și de decizia unui judecător. Vor fi audiate câteva instituții. Iar rezultatele acelor audieri propun să le auzim la următoarea ședință plenară”, a adăugat deputatul PAS.

La ședința comună a comisiilor vor fi audiați responsabilii de la PG, SIS, Inspectoratul pentru migrație, CSM.

Rog să adresați întrebarea să știm câte cazuri mai avem, să știm câți astfel de vizitatori care tare își doresc azil în Moldova și la ce etapă se află examinarea solicitărilor lor”, a solicitat speakerul Igor Grosu.