f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

Nicu Popesxu

AUR cere demisia Ministrului de Externe, Nicu Popescu pentru minciună și lașitate

22-11-2021 07:22

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere de urgență demisia Ministrului Afacerilor Externe, Nicu Popescu după ce, în cadrul unei emisiuni la principalul post rus de radio (“Ecoul Moscovei”) acesta a declarat că “majoritatea cetățenilor Republicii Moldova nu își doresc Unirea cu România”. Asta deși nu există nicio sursă oficială care să confirme cele spuse de Popescu sau care să-i permită să facă astfel de declarații. Subiectul Unirii nu a fost supus unui referendum pentru a putea furniza informația cu privire la preferințele moldovenilor. Ceea ce a declarat Popescu este pur subiectiv, speculație, care nu are niciun substrat factologic.

Mai mult, toate sondajele de opinie arată că aproximativ 30% de persoane își doresc reunificarea Țării, iar curentul unionist este în continuă creștere. 

Potrivit AUR, ceea ce a făcut Popescu la Moscova nu este altceva decât un gest de servilism și umilință politică, după principiul “capul aplecat sabia nu-l taie”. 

Ministrul de Externe al R.M. SRL - Nicu Popescu, umil și culcat la pământ în fața rușilor a spus că cetățenii Republicii Moldova nu vor Unirea cu România. Asta deși a fost întrebat: "ce părere are personal față de acest subiect", întrebare accentuată chiar de două ori. România și cetățenii români ar trebui să știe - oferind bani unor asemenea politicieni - ei susțin și finanțează un regim separatist și anti-românesc la Chișinău! Popescu nu ne uimește - ne amintim declarațiile lui referitoare la 2 martie 1992 și războiul din Transnistria. În loc de agresiune armată a Federației Ruse - a zis război civil sau rebeliune, versiune convenabilă Rusiei. Cerem demisia lui, pentru că este o rușine națională”, a declarat liderul AUR, Vlad Bilețchi.

Amintim că acum câteva zile, la întrebarea prezentatorului, Alexei Venediktov, "Ce credeți despre unirea Moldovei cu România?", Nicu Popescu a răspuns: "Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România. Noi reieșim din acel mandat politic... Eu nu sunt doar Nicu Popescu, sunt Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, al unui stat independent. România a fost primul stat care a recunoscut independența Republicii Moldova. Și în acest sens, nu există probleme care să afecteze independența Republicii Moldova". El a mai adăugat că se declară pentru o Moldovă independentă. "Avem un astfel de mandat din partea populației. Și eu, desigur, în acțiunile mele reies din acest mandat", a menționat șeful Ministerului Afacerilor Externe.