Nicu Popesxu

AUR cere demisia Ministrului de Externe, Nicu Popescu pentru minciună și lașitate

Redacția Liber TV

Mai mult, toate sondajele de opinie arată că aproximativ 30% de persoane își doresc reunificarea Țării, iar curentul unionist este în continuă creștere. 

Potrivit AUR, ceea ce a făcut Popescu la Moscova nu este altceva decât un gest de servilism și umilință politică, după principiul “capul aplecat sabia nu-l taie”. 

Ministrul de Externe al R.M. SRL – Nicu Popescu, umil și culcat la pământ în fața rușilor a spus că cetățenii Republicii Moldova nu vor Unirea cu România. Asta deși a fost întrebat: "ce părere are personal față de acest subiect", întrebare accentuată chiar de două ori. România și cetățenii români ar trebui să știe – oferind bani unor asemenea politicieni – ei susțin și finanțează un regim separatist și anti-românesc la Chișinău! Popescu nu ne uimește – ne amintim declarațiile lui referitoare la 2 martie 1992 și războiul din Transnistria. În loc de agresiune armată a Federației Ruse – a zis război civil sau rebeliune, versiune convenabilă Rusiei. Cerem demisia lui, pentru că este o rușine națională”, a declarat liderul AUR, Vlad Bilețchi.

Amintim că acum câteva zile, la întrebarea prezentatorului, Alexei Venediktov, "Ce credeți despre unirea Moldovei cu România?", Nicu Popescu a răspuns: "Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România. Noi reieșim din acel mandat politic… Eu nu sunt doar Nicu Popescu, sunt Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, al unui stat independent. România a fost primul stat care a recunoscut independența Republicii Moldova. Și în acest sens, nu există probleme care să afecteze independența Republicii Moldova". El a mai adăugat că se declară pentru o Moldovă independentă. "Avem un astfel de mandat din partea populației. Și eu, desigur, în acțiunile mele reies din acest mandat", a menționat șeful Ministerului Afacerilor Externe.