De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 26 de minute

AUR

AUR continuă să surprindă și a ajuns pe locul 2 în sondaje cu mult peste PNL și aproape de PSD

Redacția Liber TV

Sociologul sucevean Adrian Botezatu a prezentat principalel explicații la această nouă situație.

Potrivit acestuia, președintele Klaus Iohannis decontează electoral crizele politice și nemulțumirile populației legate de pandemie, încrederea cetățeniilor la adresa sa fiind la doar câteva procente de 0%.

„În această cădere liberă a sa Klaus Iohannis trage și PNL după el. Situația plagiatului premierului Nicolae Ciucă va agrava căderea PNL, în vară PNL având perspectiva de a fi sub 10%”, spune Botezatu.

El a spus că se constată o dublă migrare politică: foști votanți PNL din zona economică și a administrației publice au migrat la PSD, iar fost susținători PSD radicalizați de alianța cu PNL au migrat la AUR.

„AUR a reușit să capitalizeze nemulțumirea aproape totală a populației la adresa lui Klaus Iohannis și a restricțiilor instituite de Raed Arafat”, precizat sociologul sucevean.

alegeri ro

Formațiunea conservatoare a crescut, față de Octombrie 2021, de la 18% la 20,6% în intențiile de vot ale electoratului.