AUR MOLDOVA

AUR, validat de CEC. Formațiunea se lansează în cursa electorală

04-06-2021 11:48

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a fost înregistrată în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. O decizie în acest sens a fost luată vineri, 4 iunie, de Comisia Electorală Centrală. Astfel, începând de astăzi, AUR poate face agitație electorală, iar în scurt timp, va prezenta în detalii echipa și programul cu care va accede în Parlament. Formațiunea pan-românească și pro-europeană va figura cu numărul 14 în buletinele de vot.

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Vlad Bilețchi a salutat decizia CEC și a declarat că AUR a trecut Prutul pentru a face o altfel de politică și pentru a coagula forțele pro-românești din Republica Moldova.

„Este o decizie corectă, la CEC sunt profesioniști care își fac treaba dincolo de presiunea politică. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este un partid românesc ce respectă standardele și condițiile impuse de legislație. Începând de astăzi suntem în cursa electorală și ținta este accederea în noul Parlament. Suntem la început de drum, sondajele manipulează cu cifrele, dar am mai trecut prin această etapă. Noi trebuie să ne concentrăm pe problemele reale ale moldovenilor, iar AUR reprezintă o alternativă la partidele actuale, toate cu trecut sau legături dubioase. Acum moldovenii pot alege și altceva, un partid occidental”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

La alegerile parlamentare din România din luna decembrie 2020, Alianța pentru Unirea Românilor a acumulat aproximativ 10% dintre sufragii, reușind să aducă în Parlamentul de la București 47 de deputați și senatori. Șase dintre aceștia sunt originari din Republica Moldova.