Avem procuror general interimar! Maia Sandu a semnat decretul de numire a lui Ion Munteanu în fruntea Procuraturii

Ala Găină

Maia Sandu a semnat astăzi decretul prin care l-a numit pe Ion Munteanu, procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție, în funcția de Procuror General interimar.

Candidatura lui Ion Munteanu a fost propusă șefei statului de către Consiliul Superior al Procurorilor, în urma ședinței din 11 octombrie a acestuia.

Decizia CSP vine ca urmare a expirării interimatului funcției, exercitat din 6 octombrie 2021 de către procurorul Dumitru Robu.

Potrivit declarației de avere, imobilul noului procuror general interimar are o suprafață de peste 105 metri pătrați, ridicat pe un teren de 5 ari și are o valoare indicată de pete un milion 204 mii lei. Acesta a mai indicat un automobil Dacia Duster, fabricat în 2015 și procurat cu circa 147 mii de lei, dar și alte două automobile de model Mercedes, unul fabricat în 2011, care-i aparține lui și altul, în 2014, deținut de soția sa și care valorează 50 de mii de lei. Munteanu activează în sistemul procuraturii din anul 2006, perioadă în care a muncit în cadrul Procuraturii sectorului Centru, iar apoi a fost şef al Oficiului Ciocana al Procuraturii municipiului Chișinău.

În 2014 a fost numit în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție. Amintim că după suspendarea lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general, interimarul a fost asigurat de către procurorul Dumitru Robu.