Bălți: 11 persoane au fost reținute pentru că repartizau pliante electorale cu un alt candidat susținut de Șor

Adrian Sirbu

Poliția din Bălți a reținut pentru documentare 11 persoane, reprezentanți ai partidului politic „Șansa”, printre care și 4 minori. Oamenii legii au stabilit că suspecții, aseară, au fost implicați în activitatea ilegală de repartizare a pliantelor electorale în susținere unui alt candidat afiliat partidului politic „Șor”, scos în afara legii.

Din declarațiile persoanelor, polițiștii au stabilit că pliantele electorale au fost primite la oficiul partidului „Șansa” din Bălți, în scopul repartizării ulterioare în cutiile poștale ale locuitorilor cu mesajul de susținere a altui exponent politic al aceluiași partid.

Cele peste 1400 de pliantele electorale ridicate de polițiști în momentul reținerii persoanelor au semne vizibile de încălcări a Codului electoral al Republicii Moldova, fiind prezentă inscripția despre taparea acestora la echipament propriu.

Totodată au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 10 800 de lei, mai multe liste electorale, contracte și angajamente publice a reprezentanților partidului politic.

De menționat este faptul că membrii partidului au implicat conștient în acțiunile lor infracționale minori, cunoscând despre faptul că aceștia nu pot fi pasibili de răspundere penală.

Inspectoratul de Poliție Bălți a sesizat imediat Comisia Electorală Centrală cu privire la încălcările depistate.