De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 11 ore

Beneficii pentru oamenii lui Plahotniuc! Fostul director al SIS, mutat din Penitenciarul nr.13 în arest la domiciliu

Ala Găină

Se pare că au venit vremurile bune pentru oamenii lui Plahotniuc. Procuratura Anticorupție a contestat cu recurs la Curtea de Apel Chișinău încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 20 iunie 2022, prin care s-a dispus înlocuirea arestului preventiv aplicat în privința ex-directorului Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, cu arestul la domiciliu, pe un termen de 30 zile.

Prin recursul înaintat, procurorii anticorupție solicită prelungirea măsurii preventive sub formă de arestare preventivă pe un termen de 30 zile aplicată în privința lui Botnari.

Procurorii și-au motivat recursul prin netemeinicia deciziei instanței de judecată. Or, potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, la eliberarea mandatului de arestare la domiciliu în privința persoanei vizate, instanța de judecată nu a oferit o apreciere corespunzătoare argumentelor aduse de către procuror cum ar fi: riscul ingerinței învinuitului în cursul normal al efectuării justiției, influențarea și exercitarea de presiuni asupra martorilor care nu au fost încă audiați, nimicirea și deteriorarea probelor, întrucât urmărirea penală încă se află în plină desfășurare.

De menționat că ex-directorului SIS este vizat în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică. Vasile Botnari pledează nevinovat.