BIOGRAFIE// Noul „președinte” al Transnistriei, un rus romanofob
Vadim Krasnoselski a venit în Bender în 1978 din satul Dauriya din raionul Transbaikal, aflată în regiunea Chita din sud-estul Siberiei (Federația Rusă). Acesta are un trecut politic foarte bogat în regiunea separatistă.
O investigație a Ziarului de Gardă arată că acesta, de la funcția de comandant adjunct al Miliției Economice din Bender, ajunge în funcția de ministru al afacerilor interne al auto-proclamatei Republici Moldovenești Nistrene. În 2011, după victoria lui Şevciuk, Krasnoselski a devenit şef al Serviciului securitate al preşedintelui, apoi preşedinte al Comitetului vamal.
În august 2007, Krasnoselski anunța că „cimitirul ostașilor români de la Tighina va fi lichidat, iar pe locul său va fi inaugurat un complex memorial al ostașilor Armatei Roșii, căzuți în luptele împotriva ocupanților fasciști”, care va fi inaugurat cu ocazia aniversării a 600 de ani de la întemeierea orașului Tighina și va cuprinde o suprafață de peste două hectare. „În cimitirul de la Tighina sunt înhumați nu doar ostași ai armatei române, așa cum a scris o parte din presa de la București, orbită de ură împotriva republicii noastre și dominată de porniri revanșarde, ci peste 5.000 de soldați ai Armatei Roșii, căzuți în luptele împotriva regimului fascisto-român”
În legatură cu acest subiect, Krasnoselski n-a evitat să acuze presa romanească de dezinformare.
În campania electorală, acesta a fost susținut de către partidul „Obnovlenie”, dar și de foști colegi din paradisul de bussines „Sheriff”.
Tot ZDG arată că Uniunea Europeană l-a inclus pe noul președinte pe o listă a transnistrenilor cărora li s-a interzis călătoria în spațiul UE, fiind considerat răspunzător de împiedicarea progresului în vederea unei soluționări politice a conflictului transnistrean din Republica Moldova.