BREAKING NEWS! Republica Moldova – țară-candidat UE! Decizia istorică luată în această seară

Redacția Liber TV

Zi istorică! După ani de năzuințe și așteptări, Republica Moldova devine țară-candidat la Uniunea Europeană. Decizia de o importanță primordială a fost luată în această seară la Bruxelles. Odată cu Republica Moldova, și Ucraina a primit acest statut, în favoarea deciziilor votând toate statele membre ale Uniunii Europene. 

Între timp, UE și Republica Moldova ar trebui să continue să lucreze pentru integrarea țării în Piața Comună Europeană.

Comisia Europeană trebuie să ajute Republica Moldova în pregătirea unei strategii credibile de pre-aderare. Europarlamentarii subliniază, de asemenea, nevoia unui sprijin strategic accentuat pentru Republica Moldova.

Totodată, Ucraina şi Republica Moldova vor trebui să realizeze reforme în materie de combatere a corupţiei şi de independenţă a justiţiei, înaintea primei evaluări a candidaturilor lor ce va fi efectuată către sfârşitul anului.
Republica Moldova a depus cerere de aderare la Uniunea Europeană la 3 martie. La finalul săptămânii trecute, Comisia Europeană a venit cu recomandarea către Consiliul European să ofere Republicii Moldova și Ucrainei statut de candidat la aderare.