Candidata CUB din Durlești, Eleonora Şaran, se mândrește cu afilierea la CUB: „Un primar este mult mai eficient atunci când poate miza pe colegii săi de partid”

Adrian Sirbu

Candidata CUB în orașul Durlești, Eleonora Șaran, susține că afilierea politică este foarte importantă pentru un ales local. În acest sens, Eleonora Șaran, care candidează pentru un nou mandat de primar la Durlești, consideră că afilierea internațională a CUB oferă multe oportunități pentru dezvoltarea comunităților locale.

Nu știu cum e pentru alți primari, dar pentru mine acest aspect este important. Atunci când ești exponentul unei echipe politice, ai la dispoziţie un spaţiu de manevră mult mai larg pentru a-ţi îndeplini promisiunile electorale, a contribuii la dezvoltarea comunității tale. Întâi de toate, e vorba de echipa de consilieri, care e aleasă din partea partidului odată cu primarul. Ei sunt acei care ajută primarului să promoveze în viața ideile, viziunile de dezvoltare. Ei sunt acei care, prin nivelul de profesionalism pe care-l au, aduc plus valoare autorității locale. Desigur, un primar independent poate miza pe susținerea consilierilor, însă nimeni nu-i garantează că nu se va ciocni cu obstacole ce vor reieși din interesele politice ale partidelor exponenții ai cărora aceștia sunt. În opinia mea, eficiența este mult mai mare atunci când un primar poate miza pe colegii săi de partid, pe coechipierii care împărtășesc aceleași viziuni, aceleași principii, aceleași valori”, a declarat primărița de Durlești într-un interviu pentru Oficial.md.

Potrivit, Eleonorei Șaran, afilierea politică e importantă şi din alt punct de vedere – al susţinerii de care beneficiază primarii pe linie de partid.

O formaţiune politică cum e CUB, are şi afiliere internațională, şi diverse parteneriate externe, care generează beneficii pentru noi toţi. Nu în ultimul rând, având apartenență la un partid, un primar este mult mai protejat în faţa unor eventuale abuzuri politice. Am în vederea susținerea care i-o acordă echipa când devină victimă a abuzurilor politice. Iar că asemenea abuzuri sunt fixate frecvent în Moldova, nu e un secret pentru nimeni”, a adăugat ea.