Candidatul la funcția de primar al capitalei, Ruslan Codreanu, propune concurenților să semneze un pact al unei campanii civilizate

Ala Găină

Ruslan Codreanu, candidat la funcția de primar al Capitalei din partea blocului electoral cu același nume, cere celor 26 de candidați electorali să semneze un pact al unei campanii civilizate și corecte. Codreanu îndeamnă concurenții să găsească soluții la problemele reale din capitală. Totodată, acesta susține că fiecare candidat trebuie să furnizeze informații corecte și transparente despre campania electorală.

„A făcut un apel către toți colegii mei electorali să unească oamenii în jurul unor probleme reale care le are municipiul Chișinău fără a mai deviza oamenii între ai noștri și ai voștri. Haideți să revenim la agenda reală a oamenilor, să lăsăm falsurile și atacurile personale, denigrările și agendele false pe care pe care unii dintre candidați încearcă să le pună în fața alegătorilor. Vreau să promovăm un discurs civilizat, respectuos în toate comunicările noastre, evitând limbajul inflamator și dezbinător”, a punctat Codreanu.

Potrivit lui Codreanu, problemele Chişinăului nu au culoare politică iar pentru a le soluţiona, este important să se revină la doleanţele cetățenilor.

„Mulți dintre colegii mei care candidează azi pentru primăria municipiului Chișinău știu că glodul din municipul Chișinău nu are culoare politică, că asfaltul de pe Mircea cel Bătrân nu are culoare politică, câinii maidanezi nu au culoare politică. Divizarea asta a oamenilor între est, vest și să ne bage niște probleme artificiale în agenda publică a campaniei electorale nu ne face față”, a argumentat Codreanu.