Candidatul PNM, Dragoș Galbur critică promisiunea lui Lilian Carp: „Votați candidații care promit lucruri logice și realizabile”

Ala Găină

Candidatul Partidului Național Moldovenesc (PNM) la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Dragoș Galbur, a explicat de ce promite să schimbe până la 200 de ascensoare în blocurile vechi din oraș.

Galbur a subliniat că a fost întrebat de mai mulți cetățeni de ce propune un număr mai mic de ascensoare față de alți competitori, cum ar fi Lilian Carp, care promite să schimbe 400 de lifturi în 4 ani de mandat.

El a detaliat trei tipuri de instalare de lifturi – instalare pe elemente, instalare în blocuri și instalare de tip tubing – și a explicat că pentru blocurile sovietice cu 9 etaje se folosește instalarea pe elemente, care necesită în medie 4 săptămâni pentru instalare.

“Primul an de mandat, la capitolul ascensoare, l-ai pierdut pe partea birocratică. Ai nevoie de jumătate de an pentru inventarierea lifturilor, identificarea celor care necesită urgent a fi schimbate”, a declarat Galbur, adăugând că procesul de licitație și import necesită cel puțin încă jumătate de an.

Galbur a calculat că, luând în considerare aceste aspecte și costurile, ar putea fi instalate maxim 200 de lifturi în timpul mandatului său, subliniind că este important să fie făcute promisiuni realiste și realizabile.

“Votați candidații care promit lucruri logice și realizabile!”, a îndemnat Dragoș Galbur.