Cel de-al zecelea angajament al lui Tudor Ulianovschi: Libertatea presei și a cuvântului va fi garantată în Moldova normală pe care vreau să o construiesc

Ala Găină

Candidatul independent Tudor Ulianovschi, a anunțat astăzi cel de-al zecelea angajament din programul său electoral pentru alegerile prezidențiale, care se referă la protejarea și garantarea libertății presei și a cuvântului în Moldova. Diplomatul a subliniat că, în prezent, când la cârma țării sunt cei care au promis să aducă vremuri bune, oamenii de rând trăiesc cele mai rele vremuri. Discuțiile despre politică sunt susurate în bucătărie, departe de urechile altora, oamenilor fiindu-le frică să-și exprime liber opiniile, pentru că vorbele lor le pot aduce probleme la serviciu, în afaceri sau în viața de zi cu zi.

„În Moldova normală pe care o voi construi, libertatea cuvântului va fi garantată. Presa va fi liberă, nu subordonată intereselor politice, așa cum este acum, când mai multe instituții de presă din opoziție au fost forțate de guvernare să-și închidă ușile. Cazul emisiunii „Puterea a Patra”, care nu va mai avea loc, după ce moderatorul și-a exprimat public poziția față de referendumul din 20 octombrie, este un exemplu care demonstrează că dreptul la libera exprimare nu se respectă în timpul regimului Sandu-PAS”, a declarat Ulianovschi.

Candidatul a criticat, de asemenea, influența politică asupra unor jurnaliști care, potrivit lui, denigrează candidații din opoziție și favorizează pe cei de la guvernare, avertizând că astfel de practici conduc la o alunecare periculoasă spre dictatură.

„Nu putem ignora nici problema jurnaliștilor angajați politic, care îi hăituiesc și îi denigrează pe candidații la prezidențiale, favorizându-i pe cei de la putere. Aceasta nu este democrație – este un derapaj periculos spre dictatură. Vă îndemn ca duminică să votați pentru Moldova normală în care fiecare om va avea dreptul să vorbească liber, iar presa să-și facă datoria, să informeze corect și fără teamă”, a adăugat Tudor Ulianovschi.

În încheiere, candidatul a făcut un apel la alegători, îndemnându-i să voteze pentru o „Moldovă normală”, unde fiecare om va avea dreptul de a se exprima liber, iar presa va fi un instrument de informare corectă și nepărtinitoare.

„Votați pentru Tudor Ulianovschi, poziția a zecea în buletinul de vot! Moldova normală ești TU!”, a încheiat acesta.