Colonel în rezervă SIS: Un grup organizat criminal, din care fac parte oamenii lui Dodon și Plahotniuc, activează în cadrul SIS

Redacția Liber TV

Alexei Serebreanschi, colonel în rezervă al Serviciului de Informații și Securitate(SIS), susține că în ultimele zece zile se produc crime deosebit de grave în cadrul instituției. Potrivit lui, este vorba despre crearea și utilizarea ilegală de către SIS a unei rețele de Telegram, canale anonime, pe care se distribuie în spațiul public informații din cadrul SIS ce constituie secret de stat, relarează IPN.

Este divulgată identitatea ofițerilor de informații și securitate și detaliile unor operațiuni secrete SIS, sunt lansate știri false, ofense, calomnii, injurii și campanii de denigrare a ofițerilor activi și foștilor ofițeri SIS, precum și a persoanelor publice incomode și politicienilor din Republica Moldova. Alexei Serebreanschi a făcut aceste dezvăluiri luni, 8 august, în cadrul unei conferințe de presă.

„Vă informez că în cadrul SIS, de mai mulți ani, activează un grup organizat criminal, compus din ofițeri de rang înalt, la nivel de șefi de direcții, specializat în fabricarea și răspândirea știrilor false, dezinformare, furtul și divulgarea informațiilor atribuite la secretul de stat, utilizarea în interes personal și criminal a resurselor Serviciului, realizarea provocărilor în mediul online din Republica Moldova, șantajul politicienilor și persoanelor publice. Din cadrul acestui grup organizat criminal fac parte ofițeri activi de rang înalt, reprezentanți oficiali ai SIS peste hotare, foști ofițeri, jurnaliști, bloggeri, formatori de opinie și alte persoane ce se manifestă activ în spațiul public – toți ei reprezintă o armată întreagă de trolli care acționează la comanda acestui grup criminal din cadrul SIS”.

Alexei Serebreanschi afirmă că Telegram canalele SIS au devenit arma principală de luptă și între diferite „clanuri” din cadrul instituției.

„În funcții cheie în cadrul SIS se află de mai mulți ani un grup de persoane incompetente, implicate în activități ilegale și criminale, care au fost numite  pe timpul lui Plahotniuc, au lucrat plenar pentru a-l susține pe Dodon și conduc până în prezent direcțiile de bază în cadrul SIS. Ciumacenco, Ojog, Racoviță, Pavliuc, Cuzmin sunt protejați, coordonați și dirijați până în prezent de către Artur Gumeniuc, consilierul lui Dodon. Toate aceste persoane figurează în dosare penale și toți sunt implicați în crime”.

Alexei Serebreanschi a făcut apel către directorul SIS, Alexandru Musteața, numit recent în funcție, să ia măsuri în privința acțiunilor celor care compromit instituția.

„Vă previn, domnule director, că, în cazul în care nu veți lua măsuri urgente față de conducătorul real al SIS, Artur Gumeniuc și oamenii lui din SIS, într-o perioadă scurtă, ei vă vor compromite ireversibil”.