Comuniștii și socialiștii au depus plângere la Procuratură. Sunt nemulțumiți de numirea noii guvernatoare a BNM

Adrian Sirbu

Comuniștii și socialiștii au depus astăzi, 26 decembrie, o sesizare la Procuratura Generală (PG), prin care cer investigarea acțiunilor conducerii de vârf a țării pe marginea desemnării și numirii noii șefe de la Banca Națională a Moldovei (BNM), fosta senatoare din România Anca Dragu.

Așa procedează doar trădătorii de Patrie. Astăzi ne-am adresat Procuraturii Generale cu o sesizare prin care am solicitat examinarea acțiunilor conducerii de vârf a țării sub aspectul întrunirii semnelor de trădare de patrie și admiterii excesului de putere la desemnarea candidatului la funcția de guvernator al BNM.

Această petiție este semnată de doi foști președinți ai țării – Vladimir Voronin și Igor Dodon, precum și de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor”, a scris pe pagina sa de socializare liderul Partidului Socialiștilor și fostul șef al statului, Igor Dodon.

Parlamentul Moldovei a numit-o pe Anca Dragu în funcția de președinte al Băncii Naționale a Moldovei pe 22 decembrie, la o zi după ce fostul șef al Băncii Centrale, Octavian Armașu, a fost demis, pe 21 decembrie.

La 21 decembrie a fost semnat și un decret al președintelui Moldovei, Maia Sandu, prin care Anca Dragu primește cetățenia Republicii Moldova.