Comuniștii și socialiștii boicotează Forumul Primarilor: „Primarii nu trebuie să cedeze șantajului”

Adrian Sirbu

Comuniștii și socialiștii critică inițiativa Maiei Sandu de a organiza un forum cu primarii aleși. Potrivit lor, în perioada campaniei electorale guvernarea ar fi șantajat deschis alegătorii prin declarații despre faptul că finanțările externe vor ajunge doar în localități cu primari pro-europeni.

„După eșecul rușinos din alegeri, Sandu și-a schimbat retorica și cheamă primarii aleși la un „dialog”. Duplicitatea actualei șefe a statului și a echipei sale nu are limite. Înainte de a chema pe cineva la dialog, doamna Sandu ar trebui să-și ceară scuze atât de la alegători, cât și de la aleșii locali pe care i-a insultat în timpul campaniei electorale.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor este convins că conducătorii administrațiilor locale, care au primit mandat de încredere din partea alegătorilor săi, nu trebuie să cedeze șantajului și să se lase ademeniți de o persoană mincinoasă și isterică care a încălcat toate normele de bun simț”, transmite formațiunea.

Astfel, reprezentanții Partidului Comuniștilor și cei ai Partidului Socialiștilor din administrația publică locală sunt îndemnați să nu participe la eveniment. În opinia celor membrilor blocului format din cele două partide, evenimentul este „consacrat debutului campaniei prezidențiale” a Maiei Sandu.

Maia Sandu a anunțat pe 4 decembrie 2023 că invită toți șefii aleși ai administrațiilor locale din țară la Forumul Primarilor. Evenimentul urmează să aibă loc sâmbătă, 9 decembrie.