Conducerea Partidului ”Renaștere” a decis să excludă din rândurile formațiunii un consilier din raionul Telenești

Adrian Sirbu

Conducerea Partidului „Renaștere” a decis să excludă din rândurile formațiunii un consilier de la Telenești, Alexandru Isac. Potrivit formațiunii, acesta a sfidat instrucțiunile conducerii și a susținut public candidații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în cadrul alegerilor locale.

Evenimentele au avut loc în contextul în care Partidul „Renaștere” a reafirmat că nu va forma coaliții cu reprezentanții regimului instaurat de Maia Sandu și aliații săi, pe care îl consideră antipopular.

În ciuda acestei poziții, Alexandru Isac a votat în favoarea președintelui și vicepreședintelui raionului Telenești, ambii reprezentanți ai PAS, provocând un val de nemulțumiri în rândul conducerii partidului.

Președintele Partidului „Renaștere” a declarat într-un comunicat că gestul lui Alexandru Isac este inacceptabil și contravine principiilor și valorilor formațiunii.

”Conducerea Partidului ”Renaștere” a decis să excludă din rândurile formațiunii un consilier din raionul Telenești. Alexandru Isac a ignorat poziția conducerii partidului potrivit căreia este inadmisibil să susțină candidații PAS și a votat pentru președintele și vicepreședintele raionului Telenești, reprezentând PAS. Partidul ”Renaștere” reafirmă că nu intenționează să intre în coaliții cu reprezentanții regimului antipopular din țară, instalat de Maia Sandu și acoliții săi”, se arată în comunicatul formațiunii.