Confirmat! Vlad Filat va fi candidatul PLDM la alegerile prezidențiale din toamnă

Adrian Sirbu

Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), va candida la alegerile prezidențiale din această toamnă. Anunțul despre intenția de a candida la alegerile din toamnă a fost făcut pe rețelele de socializare a partidului.

„Biroul Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova în data de 31 mai 2024, a decis: În temeiul art. 42 alineatul (7) litera k) din Statutul PLDM:
A înainta candidatura domnului Vladimir Filat la funcția de Președinte al Republicii Moldova din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, în cadrul alegerilor prezidențiale din 20 octombrie 2024”, se arată în decizia Biroului Permanent Central al PLDM.

În același timp, Partidul Liberal Democrat din Moldova, se va înregistra și va participa în calitate de concurent electoral în cadrul referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024.

Amintim că, pe 20 octombrie curent, în Republica Moldova vor fi organizate alegeri prezidențiale. În aceeași zi, va fi organizat și referendumului inițiat de președinta Maia Sandu cu privire la aderarea la UE.