CSE a actualizat măsurile de precauție privind activitatea persoanelor incluse în lista sancțiunilor SUA

Ala Găină

Măsurile de precauție privind activitatea persoanelor fizice și juridice, incluse în lista sancțiunilor SUA pentru influențe străine și acte de corupție, au fost actualizate.

Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. În acest sens, a fost exclusă interdicția privind transferul bunurilor sancțiunilor către o autoritate publică, instituție publică sau o întreprindere cu capital majoritar de stat, precum și în cazul înregistrării unui asemenea transfer de drepturi.

Totodată, membrii CSE, au permis administrarea și valorificarea bunurilor infracționale în scopul recuperării prejudiciului cauzat statului.

Anul trecut, Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a impus sancțiuni împotriva fostului președinte PDM, Vlad Plahotniuc și liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor „pentru acțiuni legate de corupție sistemică și interferență în alegerile din Moldova, susținută de Kremlin”. Pe lista sancțiunilor americane au mai fost incluse alte șapte persoane și 12 entități, inclusiv soția lui Ilan Șor, Partidul Șor și câțiva cetățeni ruși și companii ruse.