Mergi la conținut

CSM a decis: Vladislav Gribincea nu va ajunge judecător la CSJ. Care este motivul

Adrian Sirbu

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis că dosarul juristului Vladislav Gribincea să nu fie admis în concursul de ocupare a funcției de judecător al Curții Supreme de Justiție. Pentru acest lucru au votat 9 membri prezenți la ședință. Motivul neadmiterii în etapele următoare ale concursului ține de faptul că pretendentul nu avea dosarul complet.

Acesta nu a prezentat, în termenul prevăzut de CSM, scrisorile de recomandare și certificatul de sănătate la depunerea dosarului. Membrii CSM au recepționat o scrisoare ce datează din 17 mai.

În același timp, plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a declarat admisibile dosarele candidaților Sergiu Brigai, Leonid Chirtoacă, Aliona Ciocanu, Aliona Corcenco, Ion Munteanu și Iuri Lealin pentru ocuparea funcției de judecător la Curții Supreme de Justiție (CSJ) în ședința de marți, 21 mai.

Toți candidații au promovat evaluarea externă și, odată cu admisibilitatea dosarului, aceștia sunt promovați în următoarea etapă a concursului – interviul.

De asemenea, plenul CSM a votat în favoarea retragerii din concurs a candidatei Mariana Cherpec, la solicitarea acesteia.