Cu o prezență la vot de doar 25 de procente, Alexandr Petkov a câștigat mandatul de primar în Bălți

Ala Găină

Cu o prezență la vot de doar 25 de procente, municipiul Bălți și-a ales primarul. După prelucrarea tuturor celor 60 de procese-verbale, Alexandr Petkov este pe primul loc. Potrivit datelor preliminare, candidatul Partidului Politic Partidul Nostru a obținut 59,63% sufragii, iar Maxim Moroșan, care a candidat din partea Partidului Socialiștilor, 40,37%.

Datele preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală arată că pentru Alexandr Petkov au votat 15 111 alegători. Pentru Maxim Moroșan și-au dat votul 10 230 de alegători. După anunțarea rezultatelor, Petkov a sărbătorit victoria alături de liderul formațiunii, Renato Usatîi, care, la rândul său, a felicitat locuitorii din Bălți pentru alegerea făcută.

„Bălțiul va fi pe mâini sigure. Bălțenii s-au ales cu primar. Este o persoană în totalitate cinstită. Sarcina echipei noastre, a celor care au o experiență mai mare sau mai mică, consilierilor, activiștilor, locuitorilor orașului care vor participa la consiliu, să fie alături de primar, să-l ajute și, atunci când va fi nevoie, să-l critice”, a declarat Renato Usatîi.

„Lucrul nostru va fi greu și bălțenii nu trebuie să fie indiferenți față de activitatea șefiei orașului”, a declarat, la rândul său pentru Newsmaker, Alexandr Petkov.

„În oraș sunt multe probleme, noi nu am ascuns aceasta. Noi știam că probleme sunt multe și vor trebui rezolvate în cele mai apropiate zile. Noi suntem gata de aceasta. 1:45 MUSCA 2:12 – Nu fiți indiferenți față de activitatea conducerii orașului, aștept de la voi critici zilnice, sunt gata să răspund la această critică. Toată echipa vom lucra ca această critică să fie mai puțină. Eu înțeleg foarte bine că lucrul nostru va fi greu”, a spus Petkov.

BLa rândul său, într-o adresare video, candidatul PSRM, Maxim Moroșan le-a mulțumit tuturor locuitorilor din Bălți, pentru votul acordat.

„Vreau să mă adresez noului primar. Din câte înțeleg, aveți în față patru ani minunați de colaborare. Bălți vă urează bun venit.   Iar mai departe, mai puține vorbe, mai multe fapte. O să vedem ce puteți face pentru oraș și ce veți face”, a declarat Moroșan.

La Bălți au votat în total peste 25 de mii de alegători. Prezența la urne a fost de 25,6%.