atentat

Cu un mesaj de susţinere pentru poporul francez a venit şi conducerea de vârf a R. Moldova

Beatrice Dornean

„Parlamentul Republicii Moldova exprimă sincere condoleanțe familiilor care au avut de suferit în urma atentatului terorist, produs în orașul francez Nisa.

Republica Moldova este alături de Franța și cetățenii ei. Ceea ce s-a întâmplat la Nisa este o palma mult prea grea dată pe obrazul Franței. Fenomenul terorismului trebuie condamnat și stârpit din fașă pentru ca acest tip de manifestări să nu mai aibă loc într-un stat democratic și oameni nevinovați să moară”, a scris pe o reţea de socializare speaker-ul Andrian Candu.
La fel şi Nicolae Timofti a condamnat cu tărie atentatul care a avut loc la Nisa şi transmite condoleanţe poporului francez.

„Condamn cu tărie teribilul atac terorist care a avut loc de Ziua Națională a Franței, la Nisa.

Transmit condoleanțe poporului francez, familiilor victimelor și multă sănătate celor răniți.

Atentatul din Franța ne dovedește că terorismul ia forme nebănuite. Marile metropole europene au devenit prea des teatre de război ale cruzimii teroriste. Tocmai de aceea, trebuie să luăm toate măsurile de precauție, fără a leza drepturile fundamentale ale omului și să combatem neșovăielnic astfel de evenimente catastrofale, soldate cu pierderi de vieți inocente.

Republica Moldova este alături de Franța în aceste momente grele”, a scris Nicolae Timofti pe pagina sa.