Cum răspunde ministrul Agriculturii la întrebarea de ce grâul costă 2,50 lei, dar pâinea nu s-a ieftinit

Redacția Liber TV

De ce grâul costă 2,50 lei, dar pâinea nu s-a ieftinit? Asta pentru că, în Republica Moldova, liderii din satele noastre nu produc făină și nici pâine. Despre aceasta a informat Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii de la Agro TV. 

„Toată lumea se întreabă de ce, dacă grâul costă 2,50 lei, pâinea nu s-a ieftinit. Asta pentru că, în Republica Moldova, liderii din satele noastre nu produc făină și nici pâine. Cei care produc pâine, importă făină în Republica Moldova”, a declarat Vladimir Bolea.

Ministrul Agriculturii spune că ţara noastră are făină de calitate, doar că acesta nu este procesat.

„Chiar și cantitățile mici pe care le avem ar trebui să fie procesate și atunci am fi avut cu totul alte preţuri. Dar noi procedăm în felul următor: cei care produc grâu sunt în mare parte orientați către export, în timp ce cei care produc pâine sunt orientați spre importul de făină și producerea produselor de panificație din produse din import”, a mai spus Bolea.

Şi lucrul acesta creează două lumi paralele, fără legătură între ele, spune Vladimir Bolea.

„Astfel, vedem un preț scăzut pentru grâu, iar agricultorii nu își pot acoperi nici măcar costurile, în timp ce pâinea este foarte scumpă, mai ales acum când prețurile la energie electrică și gaz au crescut”, precizează ministrul.