Cumnatul lui Igor Dodon, reținut în timp ce mânca o recipisă

Redacția Liber TV

Cumnatul lui Igor Dodon a fost reținut pentru că mânca o recipisă din care reiese că Dodon este beneficiar al bazei de odihnă de la Sadova, scrie Jurnal.md. La această oră au loc percheziții acasă la fostul șef de stat, Igor Dodon, dar și în alte locații care îi aparțin direct sau prin interpuși.

Percheziții au loc la casa lui Igor Dodon de pe strada Paris din sectorul Buiucani al capitalei, într-un penthouse din Chișinău, la o bază de odihnă din Molovata, una din Sadova și o casă de locuit din Sadova.

Petru Iarmaliuc, procurorul de caz în contextul descinderilor la domiciliul ex-președintelui Igor Dodon și alte locații, a spus, într-o scurtă declarație pentru presă, că se fac acțiuni de urmărire penală „cu participarea dlui Dodon și apărarea lui”. Iarmaliuc a mai spus că se întreprind 12 acțiuni de urmărire penală în acest context.

Precizăm că săptămâna trecută, Procuratura Generală a deschis un dosar penal pe cazul „kuliokul”. Prin ordonanța PG a fost pornit dosar penal pe faptul finanțării ilegale a PSRM de către un grup criminal organizat.

Este vorba despre imaginile video din anul 2020, în care apare Igor Dodon, Serghei Iaralov și Vladimir Plahotniuc, cel din urmă întinzându-i lui Dodon o pungă neagră. Din discuții se subînțelege că în ea se află bani.

Socialiștii au reacționat dur după reținerea și perchezițiile de dimineață acasă la fostul șef de stat, dar și în alte imobile pe care le deține, inclusiv prin interpuși. Cei de la PSRM susțin că descinderile nu au niciun substrat probat și le califică drept persecutări în adresa opoziției.