De Ziua Europei, Comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn, vine la Chișinău

Ala Găină

Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, este așteptat pe 9 mai la Chișinău, unde va participa la evenimentele dedicate Zilei Europei.

Potrivit agendei făcute publice de Delegația Uniunii Europene la Chișinău, comisarul european va participa la ora 12:00, în Piața Marii Adunări Naționale, la Deschiderea oficială a Orășelului European

Johannes Hahn va susține un discurs în PMAN, alături de președinta Maia Sandu.

În acest an, Ziua Europei are genericul „Libertate, Pace, Prosperitate – Europa ești tu!”. Tradiționalul Orășel European va fi inaugurat la Chișinău pe 9 mai și la Bălți pe 19 mai. Activitățile dedicate Zilei Europei vor avea loc pe tot parcursul lunii mai și vor evidenția valorile și cultura europeană, precum și asistența oferită de UE și statele membre, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.

De asemenea, reprezentanți ai 18 state membre ale Uniunii Europene vor împărtăși tradițiile lor culturale și culinare pe Aleea „Echipa Europa”, unde se vor desfășura diverse concursuri și lecții de limbi străine.

Pe parcursul zilei, în cadrul Orășelului European vor fi organizate și activități interactive și educative pentru copii de toate vârstele, organizate pe parcursul întregii zile, cum ar fi: pictură pe față; jocuri de societate; concursuri de desen; activități sportive; spectacole de dans susținute de cluburile de creație ale copiilor în fața scenei principale.

Seara va culmina cu un concert, la care vor evolua : ambasadorul Uniunii Europene Jānis Mažeiks, Cristi Aldea-Teodorovici, Lupii lui Calancea și Kalush Orchestra din Ucraina, câștigătorii Eurovision Song Contest 2022.