Depuneri de flori la Complexul „Eternitate”. Ion Ceban: „În semn de recunoștință pentru veterani, municipalitatea a organizat un manifest și recital cu genericul „Împreună pentru Pace”

Adrian Sirbu

„Recunoștință tuturor veteranilor, tuturor celor care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă și să păstrăm în memorie curajul și devotamentul de care au dat dovadă. Pace acasă și în toată lumea”, a scris Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, după depunerile de flori ale Conducerii Primăriei Chișinău, la Complexul Memorial „Eternitate”.

Menționăm că, începând cu ora 11:00, municipalitatea a organizat un manifest și recital cu genericul „Împreună pentru Pace!”, care cuprinde următoarele evenimente:
⁃ Expoziția „Istoria prin prisma evenimentelor și personalităților”, ce oferă o incursiune în momentele-cheie ale istoriei, ilustrând rolul crucial al dialogului și al cooperării în menținerea păcii și stabilității globale;
⁃ Expoziția de pictură „Împreună pentru Pace!”, ce prezintă creațiile artistice ale elevilor Școlilor de Arte și instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău, exprimând aspirațiile și viziunile tinerilor cu privire la un viitor bazat pe pace și înțelegere.

Ulterior, potrivit lui Ion Ceban, la Complexul Memorial „Eternitate” va mai avea loc și Concertul-manifest „Pace Planetei Pământ!”, structurat în trei tablouri.

„Acest eveniment va aduce în fața publicului prestigioase formații, ansambluri și soliști, inclusiv: Orchestra de Cameră, coordonator Mihai Ungur, Formația „Millenium”, Ansamblul de violoniști „Divertisment”, Natalia Tanasiiciuc, Geta Burlacu, Adrian Ursu și Brio Sonores, ce vor interpreta compoziții muzicale consacrate, menite să încânte audiența cu gânduri și reflecții profunde despre importanța păcii în lumea contemporană”, a scris edilul.

„Împreună pentru Pace!” este o inițiativă a municipalității, ce aduce împreună comunitatea locală într-un efort comun de promovare a valorilor umanitare și construirea unui viitor mai bun pentru toți locuitorii orașului nostru și pentru întreaga omenire.