vlad biletchi aur alegeri 11 iulie

Deputat AUR: Românii trebuie să fie corect reprezentați în Parlamentul de la Chișinău

31-05-2021 11:27

Daniel-Gheorghe Rusu, deputat AUR în Legislativul de la București a afirmat că cele peste 3 milioane de români din Republica Moldova trebuie să fie corect reprezentanți în Parlamentul de la Chișinău. În acest sens, alegerile din 11 iulie, reprezintă un moment istoric, în care partidele proruse pot fi reduse la tăcere.

Deputatul AUR susține că până acum guvernarea de la București s-a ferit să dea mesaje clare despre poziția sa referitoare la românii din Republica Moldova și nici nu a condiționat în vreun fel clasa politică de la Chișinău. 

El consideră însă că a venit momentul ca aceste lucruri să se schimbe. Situația din Republica Moldova, unde se consolidează pe banii românilor o statalitate administrativă moldovenească este inacceptabilă.

„În Republica Moldova avem peste trei milioane de români ce sunt conduși de structuri infracționale organizate în partide politice și care se pretind a fi moldoveni ca diferiți de români. Ori noi toți știm că moldovenii sunt români. Deși românii sunt majoritari în Basarabia o minoritate ce se definește a fi moldovenistă conduce prin rotație cu una declarat pro-rusă”, a declarat Daniel-Gheorghe Rusu, subliniind că a venit vremea ca basarabenii să fie corect reprezentanți în Parlamentul de la Chișinău