Natalia Moloșag

Deputații au demis-o pe Avocatul Poporului, Natalia Moloșag. Cu puțin timp înainte, aceasta a anunțat că nu mai vrea să plece din funcție

Redacția Liber TV

„Decizia de a solicita anularea cererii de demisie a fost luată urmare a constatărilor controlului general asupra patrimoniului Oficiului Avocatului Poporului, desfășurat în cadrul instituției în perioada 11 octombrie – 08 decembrie 2021 de către comisia de inventariere. Un alt motiv care a determinat-o pe Avocatul Poporului de a lua decizia de solicitare de anulare a cererii de demisie îl constituie intenția de a nu periclita activitatea Oficiului Avocatului Poporului și de a asigura continuitatea activității instituției, precum și dorința de a asigura desfășurarea corectă, la timp a proceselor în derulare din activitatea OAP, în special în perioada de sfârșit a anului de gestiune”, se arată în nota informativă.

Natalia Moloșag și-a depus cererea de demisie în data de 2 decembrie 2021.

Proiectul de hotărâre mai prevede că funcția de Avocat al Poporului rămâne vacantă. Totodată, până la numirea de către Parlament a altei persoane în funcția dată, interimatul va fi preluat de Maia Bănărescu, Avocat al Poporului pentru Drepturile Copilului.

Proiectul de hotărâre intră în vigoare la data adoptării.

Avocata Poporului, Natalia Moloșag a ajuns în gura presei, după ce bloggerul Eugen Luchianiuc  a scris într-un articol, despre faptul că era însoțită mereu de un fost client al său, condamnat pentru acțiuni de proxenetism. Luchianiuc a scris că deși nu este angajat oficial în vreo funcție în cadrul instituției, însoțitorul în cauză o consiliază pe avocată, se expune în fața angajaților din cadrul Oficiului, folosește transportul instituției și are acces nestingherit la informații cu caracter personal.

Numele lui este Godorog Dumitru Victor, fost client al Nataliei Moloșag, care a fost condamnat la 4 ani privațiune de libertate, cu suspendarea condiționată a pedepsei pentru un termen de 3 ani. Dumitru a recunoscut integral vinovăția, precum că din 2012-până la momentul reținerii, 2017, a atras persoane la prostituție, cu însușirea de foloase pe urma prestării de servicii cu caracter sexual online.