Deputatul comunist, Veaceslav Nigai, aderă la partidul ex-democratului Nichiforciuc

Adrian Sirbu

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Veaceslav Nigai, aderă la Partidul Mișcarea Respect Moldova, creat de fostul deputat al Partidului Democrat Eugeniu Nichiforciuc.

„Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Veaceslav Nigai, un politician dedicat și vizionar, și-a unit forțele cu Mișcarea Respect Moldova. Alegerea sa semnifică o perioadă de reflecție profundă și dorința de a găsi un partid care împărtășește valorile sale, orientate spre o politică corectă. Veaceslav Nigai a fost membru al PCRM până când respectivul partid și-a abandonat principiile în favoarea intereselor oligarhice”, precizează formațiunea.

Mișcarea Respect Moldova subliniază că promovează valorile statului, democrației și luptei împotriva corupției, iar prin aderarea deputatului Veaceslav Nigai este făcut un pas important către o politică mai responsabilă și deschisă.

Veaceslav Nigai a fost membru al Partidului Comuniștilor începând cu anul 2011, din 2021 fiind și vicepreședinte al formațiunii. În calitate de deputat a fost ales la alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021, pe listele BCS.