f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

Maia Sandu Martin Sieg

Deși Maia Sandu este consiliată de mai mult timp de Martin Sieg, oficialii recunosc abia acum despre acest lucru

11-01-2022 15:48

Un nou consilier la nivel înalt al Uniunii Europene, pe coordonare strategică și afaceri europene, s-a alăturat echipei Misiunii în R. Moldova, crescând astfel numărul total de consilieri, care lucrează în prezent, la unsprezece. Cel puțin asta anunță Misiunea de consilieri la nivel înalt a UE în Moldova, deși în spațiul public se cunoaște de mai mult timp că Martin Sieg este cel care coordonează mișcările președintelui Maia Sandu.

Sieg, a ocupat anterior funcții de conducere/Team Leader în proiecte de dezvoltare și think tank-uri, precum și poziții de tip consultativ pentru Guvernele Germaniei, Elveției și R. Moldova. Hans Martin a lucrat pentru instituții precum GIZ, PNUD, OSCE; cea mai recentă funcție a sa a fost cea de Director al birourilor de țară din România și R. Moldova al Konrad Adenauer Stiftung. Sieg este doctor în științe politice și unul în istorie, se arată într-un comunicat al Misiunii de consilieri la nivel înalt a UE în Moldova.

Potrivit comunicatului, Sieg îl va consilia pe Președintele R. Moldova cu privire la coordonarea strategică și punerea în aplicare a priorităților de reformă, în special cu privire la politicile legate de buna guvernare și angajamentele în contextul Acordului și Agendei de Asociere cu Uniunea Europeană, precum și să promoveze parteneriate internaționale. El va oferi, de asemenea, consiliere cu privire la afacerile europene și relațiile cu UE și statele sale membre.

Pe lângă domeniul coordonării strategice și al afacerilor europene, consilierii UE la nivel înalt acoperă domeniile de combatere a spălării banilor și recuperare a activelor, anticorupție, măsuri de consolidare a încrederii, politică vamală și fiscală (mobilizarea veniturilor interne), educație și cercetare, energie, Servicii Financiare, Tranziție Verde, Justiție și Procuratură, Reforma Administrației Publice Locale, inclusiv Descentralizare și Fuziune voluntară.