Vlad Bilețchi Alex Luca

Dezbinare în PUN? Vlad Bilețchi: „Foarte mulți membri PUN nu au fost consultați dacă vor sau nu formarea unui bloc electoral cu AUR”

Redacția Liber TV

„Sunt foarte mulți membri PUN, care nu au fost consultați dacă vor sau nu formarea unui bloc cu AUR. Aceștia au o poziție diferită față de poziția președintelui lor, Octavian Țîcu. Or, este foarte important să respectăm democrația internă. Nimeni nu a fost consultat și o bună parte din acești oameni au o poziție distinctă față de cea a lui Octavian Țîcu”, a declarat Vlad Bilețchi în cadrul emisiunii Prime Time de la Prime TV. 

Totuși, Vlad Bilețchi a declarat că nu va răspunde cu aceeași monedă și nu se va lansa în acuzații la adresa PUN. 

„Eu nu pot să vorbesc de rău despre un alt unionist. Doar consider că acest gest nu a fost corect din punct de vedere politic. Sunt unioniști, foarte bine, îi apreciem, dar noi, cei de la AUR, nu vom dezgropa securea războiului și nu îi vom ataca pe cei de la PUN. Nu pentru asta am venit în politica din Republica Moldova. Cred că o decizie corectă din partea PUN ar fi fost să mergem împreună, pentru că asta a fost oferta lor. Ei și-au respins, practic, propria ofertă”, a precizat Bilețchi. 

Marți, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că acceptă propunerea PUN lansată în spațiul public de a forma un bloc electoral în vederea unificării forțelor unioniste. Seara însă, în cadrul unei emisiuni televizate, liderul PUN, Octavian Țîcu, a respins această ofertă.