De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 21 de ore

(DOC) Biserica rusă cere preoților din subordinea sa, inclusiv din R.Moldova, să se roage pentru Rusia

Adrian Sirbu

În Postul Mare, Patriarhia Moscovei le cere tuturor preoților aflați în subordine, inclusiv celor care încă fac parte din Mitropolia Moldovei, să se roage pentru ”sfânta Rusie”. Un document în acest sens a fost redactat de cancelaria bisericii lui Putin și expediat tuturor eparhiilor, transmite www.deschide.md.

În legătură cu întrebările primite cu solicitări de a explica ordinea citirii rugăciunii despre sfânta Rusie în zilele de lucru ale Postului Mare, cu blagoslovirea Patriarhului Kiril, anunț că citirea zilnică a acestei rugăciuni trebuie săvârșită după utrenie sau vecernie (la alegerea parohului, în funcție de ordinea de efectuare a slujbelor)”, se scrie în document.

De asemenea, Patriarhia Rusă le cere parohilor să citească de sine stătători această rugăciune în timp ce se roagă de acasă și să propună această rugăciune călugărilor și mirenilor.