(DOC) Licitația de la Aeroport – CNA a inițiat o procedură administrativă, angajații – audiați

Ala Găină

CNA confirmă oficial că are pornită o cauză administrativă nr. 1648 din 31.01.2024 referitor la licitația de la Aeroport, iar angajații au fost audiați. Informația a fost confirmată de Centrul Național Anticorupție pentru activistul politic, Vlad Bilețchi, care a expediat o solicitare de informații în acest sens. 

„În legătură cu organizarea licitației pentru darea în locațiune a activelor neutilizate ale ÎS Aeroportul Internațional Chișinău, angajații întreprinderii au fost audiați în cadrul procedurii administrative nr. 1648 din 31.01.2024. Actualmente, în gestiunea Centrului nu se află procese/cauze penale pornite pe faptul organizării licitației menționate”, se arată în răspunsul oferit de CNA.

Primul concurs de la aeroport a fost anulat, întrucât au participat doar două companii – Lagardere Travel Retail și LeBridge. Ulterior a fost anunțat un nou concurs. Ulterior, concursul a fost prelungit, întrucât la licitație s-a înscris o singură companie – Lagardere Travel Retail.

Recent, în spațiul public, a apărut o scrisoare a Consiliul Concurenței trimisă conducerii aeroportului în care instituția își exprimă nedumerirea față de prevederile stipulate în caietul de sarcini, pe care le consideră „inexplicabile și dubioase”. Documentul a fost făcut public de bloggerul Eugen Luchianiuc și datează din 2 februarie. Deocamdată, nu se cunoaște care este soarta demersului.