(DOC) Oficial! Partidele AUR și USB au fuzionat și au devenit o singură entitate

Ala Găină

Pentru prima dată în istoria partidelor din Republica Moldova, două partide au fuzionat oficial. Este vorba de partidul Alianța pentru Unirea Românilor și Uniunea Salvați Basarabia, fuziunea cărora a fost acceptată de Agenția Servicii Publice. Potrivit unioniștilor, acest lucru reprezintă un prim pas pentru coagularea forțelor patriotice și pro-românești.

Potrivit liderului unionist, Vlad Bilețchi, de-a lungul anilor, în mediul politic s-a mai vorbit despre fuziuni ale partidelor – PLDM cu AMN, PL cu MAE etc, însă nicio astfel de tentativă nu s-a dus la bun sfârșit.

„Scopul meu primordial odată cu lansarea în politică a fost și este coagularea segmentului unionist întru fortificarea forțelor și elementelor naționale pentru a putea fi la straja valorilor și obiectivelor naționale, de Reîntregire a neamului.

În timpul campaniei electorale am făcut ceea ce părea imposibil, am coagulat aproape complet formațiunile și liderii unioniști, lucru care părea a fi o misiune imposibilă. Iar acum, am reușit fuziunea a două partide unioniste.

Puzderia și fărâmițarea polului unionist a încetat odată cu apariția noastră pe scena politică și acest lucru trebuie să continue, chiar dacă mulți își doresc să ne găsim în continuare dezbinați și ușor de controlat”, a declarat președintele AUR, Vlad Bilețchi.