Vlad Bilețchi CNA

(DOC/VIDEO) Dezvăluiri-bombă, făcute de liderul AUR, Vlad Bilețchi: „Filat și Plahotniuc au bătut palma. Aflată sub sechestru, clădirea IPTEH a fost vândută ilegal în 2017. CNA, Procuratura și ARBI au luat apă în gură”

Redacția Liber TV

„În loc să ajungă înapoi în bugetul statului, clădirea IPTEH a ajuns înapoi la Filat și apropiații lui. La 11 noiembrie 2016, în cazul lui Filat s-au aplicat mai multe sechestre, statul sechestrând mai multe bunuri infracționale care aparțineau lui Filat și care au fost dobândite ilegal. Pe clădirea IPTEH s-a pus sechestru în anul 2016. Curios este faptul că astăzi, această clădire nu mai este a statului și nu mai este sechestrată pentru că prin niște decizii de instanță judecătorești  s-a încălcat legea. Știți cui aparține astăzi această clădire? Aparține fostei soții a lui Vladimir Filat – Sanda Diviricean, care după ce a divorțat de Filat, s-a căsătorit cu un consilier de-a lui Plahotniuc. Acești bani fac bani pe spatele nostru, întrucât de mai bine de 5 ani, aici se dau în chirie cele mai scumpe spații de oficiu din Chișinău”, a declarat liderul AUR, Vlad Bilețchi.

Totul s-ar fi făcut cu ajutorul Sandei Filat, actuala Diviricean, spune Vlad Bilețchi.

„În 2012, Sanda Filat și Vlad Filat au divorțat. Atunci, Sanda Filat a declarat că nu dorește partajarea averii, pentru ca peste 5 ani, când s-a pus sechestru pe această clădire, aceasta să se trezească și să-și amintească faptul că sunt proprietăți pe care ar vrea să le aibă și ea. Apoi, a venit în instanță cu o cerere pentru a fi revizuit dosarul de divorț, ceea ce este ilegal, întrucât termenul de revizuire este de 3 ani. În momentul în care au văzut că pierd banii, Vlad și Sanda Filat s-au mobilizat. Mai mult, unul dintre acționarii IPTEH era chiar fiul lui Vlad Filat – Luca. Apoi, acționar principal devine finul lui Vlad Filat. Ulterior, decid împreună să vândă această clădire și acțiuni puse sub sechestru. Acest lucru s-a făcut în 2017, atunci când instanțele erau a lui Plahotniuc”, a punctat Bilețchi.

În context, liderul AUR a expediat o sesizare oficială în adresa Centrului Național Anticorupție și Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale prin care solicită efectuarea investigațiilor financiare în acest sens, dar și întreprinderea măsurilor necesare pentru  a recupera bunurile infracționale.

„Am scris o sesizare către CNA și ARBI (Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale). Deși lui Filat i s-au aplicat sechestre de milioane, de facto i-au fost sechestrate doar 4 mașini. Cum au putut fi vândute în 2017 bunuri asupra cărora au fost puse sechestre? Erau ale statului Republica Moldova și nu putea fi vândute! Concluzionăm așadar că Plahotniuc și Filat au bătut palma, iar astăzi Procuratura, CNA și ARBI se fac că nu văd”, a precizat președintele AUR.

sesizare1

sesizare2sesizare3sesizare4Menționăm că Societatea pe acţiuni IPTEH, administrează una dintre cele mai mari clădiri din Capitală, având o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, destinați pentru chirie.