(DOC) Vlad Bilețchi: „CNA confirmă încă odată existența dosarului privind licitația de la Aeroport și spune că toate informațiile pe care le solicităm noi se află în acest dosar”

Ala Găină

„CNA, printr-un răspuns oficial – spune că toate actele și datele pe care le solicit să-mi fie oferite sau comunicate sunt parte din dosar și sunt secrete. Înseamnă că suntem pe calea cea dreaptă și punem întrebările și accentele corect”. O spune activistul politic, Vlad Bilețchi, care a expediat o nouă solicitare de informații în adresa Centrului Național Anticorupție. 

„Reamintesc că tot la solicitarea noastră, CNA a confirmat că au fost audiați angajați ai Aeroportului implicați în licitație, deși înainte de asta spuneau celor de la ZDG.md că nu pot confirma această informație. Știți de ce? Pentru că noi avem probe: video, audio, poze. Și nu ar da bine deloc ei să spună una,  iar noi să demonstrăm alta – ar ieși la suprafață că sunt complici și acționează ca grup criminal organizat.

Presa vândută inclusiv pe „откатуриле” de la Aeroport a vorbit despre aceste lucruri doar după ce am pus degetul pe rană. Dar și atunci au făcut-o pe proștii – chipurile ofițerul de presă a confirmat pentru ei. Da! A confirmat pentru ei – informațiile ieșite și scoase de noi!

TV două găuri nu are cum să investigheze licitația de la Aeroport – acum ei au ordin să tacă, vor investiga după ce licitația va fi trecută, undeva pe la Paște, când moldovenii vor fi ocupați, că să nu se ridice cumva „plebea” împotriva icoanelor politice și a corupției galbene.

Urmăriți atent evoluția acestei mega-licitații trucate cu o singură companie strategică cu sediul în căminul de pe str. Coca. Am apucat un vârf de ață, dar ajungem până în vârf – la Șarlatanul cu Spîni care folosește pe post de carne de tun membrii comisiei de licitație”, a scris Vlad Bilețchi pe Telegram.

Amintim, la data de 4 aprilie, Bilețchi a expediat o scrisoare către Aeroportul Internațional Chișinău, în care a solicitat informații despre comisia care desfășoară licitația și despre autorii caietului de sarcini. În răspunsul primit din partea noului administrator interimar al întreprinderii, Sergiu Spoială,activistul este îndemnat să rabde până la finalizarea concursului, ca să nu fie intimidați sau influențați membrii comisiei de licitație. De asemenea, Spoială a recunoscut că de elaborarea caietului de sarcini nu răspunde nimeni la modul concret, ci Aeroportul Internațional Chișinău. Nici la întrebarea despre cine a decis anularea concursului nu a fost oferit un răspuns concret.

După ce primul concurs de la aeroport, la care au participat doar Lagardere Travel Retail și LeBridge, a eșuat, în februarie, noua administrație a anunțat un nou concurs. Perioada de depunere a ofertelor s-a încheiat în 25 martie și s-a constatat că Lagardere Travel Retail este singurul ofertant. Ulterior, comisia pentru desfășurarea licitației a anunțat că perioada de depunere a dosarelor va fi extinsă până în 15 aprilie, însă ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a și anunțat că, potrivit unor modificări făcute de Guvern în ianuarie, poate fi declarat câștigător și singurul participant la licitație, prin negocieri directe.