foto: FACEBOOK.com/dodon.igor

Dodon e fidel cu cei care i-au susţinut minciunile în campania electorală

Vasile Cojocari

”Una din prioritățile mele în funcția de Președintele al Republicii Moldova va fi păstrarea valorilor creștin-ortodoxe, care reprezintă fundamentul spiritual al statalității și identității noastre”, a notat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook, anexând şi câteva poze.

Reamintim că pe data de 4 noiembrie, în timpul desfăşurării campaniei electorale „preasfin­ţi­tul Mar­chel, Epi­sco­pul de Băl­ți și Fălești” a organizat o conferinţă de presă, unde şi-a declarat deschis sprijinul în campanie pentu Igor Dodon, susţinând că acesta este creştin si patriot, iar Maia Sandu nu, deoarece este susţinută de comunitatea LGBT.
Tot acesta a afirmat: „Dacă o vota­ți pe Maia San­du, vă asu­ma­ți mul­tă osân­dă și mare păcat în fața lui Dum­ne­zeu. Dân­sa este pri­mul can­di­dat din isto­ria Mol­do­vei care este sus­ți­nu­tă public de acti­viș­tii homo­se­xu­a­li, de les­bie­ne, de bise­xu­a­li și de transe­xu­a­li. Să știți că nimic nu e sur­prin­ză­tor. Ea a decla­rat public că soci­e­ta­tea tre­bu­ie să tole­re­ze aces­te gru­pă­ri”, citat de ZdG

Acestea au fost doar câteva minciuni pe care le-a stârnit biserca în plină campanie electorală. Falsurile date au servit drept argumente clare pro-Dodon şi anti Maia Sandu, în baza cărora şi-a făcut alegerea o mare parte a cetăţenilor din Republica Moldova.
Prin vizita pe care a întreprins-o Dodon la Bălţi n-a facut decât să reconfirme că biserica le-a servit socialiştilor drept un instrument de propagandă.

Respectiv, Dodon a mers să le mulţumească „slujitorilor bisericii”  pentru că l-au pus în fotoliul de preşedinte.

Igor Dodon şi Marchel
Igor Dodon şi preoţii
Igor Dodon şi preoţii