DOI ANI DE RĂZBOI ÎN UCRAINA// Maia Sandu: În aceşti ani, Moldova a înţeles pe viu importanţa păcii şi a libertăţii

Adrian Sirbu

Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu afirmă, la împlinirea a doi ani de la declanșarea războiului din Ucraina, că în aceşti ani, Moldova a înţeles pe viu importanţa păcii şi a libertăţii.

Astăzi se fac doi ani de la începutul războiului Rusiei în Ucraina, doi ani în care, zilnic, în ţara vecină sunt bombardate spitale, grădiniţe, magazine, blocuri de locuit, biserici. Azi marcăm doi ani de teroare, dar marcăm şi doi ani de rezistenţă”, afirmă Maia Sandu.

Ea a subliniat că de doi ani Ucraina stă dreaptă şi demnă şi prin eroismul ucrainenilor – militari şi civili – apără libertatea întregului continent european şi pacea în Republica Moldova. Moldovenii le sunt recunoscători ucrainenilor pentru curajul lor extraordinar.

În aceşti doi ani, Moldova a înţeles pe viu importanţa păcii şi a libertăţii. Moldova şi-a arătat sieşi şi lumii întregi că alege viaţa şi că va sări mereu în ajutor celor aflaţi la nevoie. Moldovenii vor să trăiască în bună înţelegere şi noi vom face tot ce ne stă în puteri ca în ţara noastră să fie pace”, a punctat preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu.