Doi candidați pro-ruși vor concura în turul doi pentru funcția de bașcan al autonomiei găgăuze

Redacția Liber TV

Candidatul Partidului Șor, Evghenia Guțul, și Grigorii Uzun, susținut de PSRM vor lupta în turul doi pentru funcția de bașcan, arată rezultatele preliminare ale alegerilor locale, făcute publice de Comisia Electorală din autonomia găgăuză. 

Conform rezultatelor preliminare, prezentate de Comisia Electorală din Găgăuzia, în urma numărării voturilor exprimate duminică, pe primul loc s-a clasat Grigorii Uzun, susținut de socialiști, cu 26,43%. El este urmat, la mică distanță de Evghenia Guțul, candidata Partidului Șor, care a înregistrat un scor de 26,41 procente.

Victor Petrov, candidatul susținut de actualul bașcan, Irina Vlah, s-a clasat pe locul al treilea, cu 16,2 % din voturi. Ceilalți au înregistrat următoarele scoruri: Dmitrii Croitor – 10,4 %, Nicolai Dudoglo – 9%, Sergiu Cimpoeș – 5,7%, Mihail Formuzal – 3,5% și Serghei Cernev – 2,3%.

Astfel, peste două săptămânii, locuitorii din autonomia găgăuză vor fi chemați din nou la urne, pentru a alege pe unul dintre cei doi candidați clasați pe primele poziții.

Alegerile regionale din Găgăuzia sunt monitorizate de 75 de observatori internaționali. Peste 100 de mii de buletine de vot au fost tipărite pentru acest scrutin, dintre care majoritatea în limba rusă. Doar câte trei mii sunt în limbile găgăuză și română.