(VIDEO) Dorin Chirtoacă: „Procuratura, în stilul lui Plahotniuc, a dorit să-mi facă un „cadou” de 6 iulie, având în vedere că bunicii au fost deportați în Siberia”

Redacția Liber TV

Fostul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, acuza Procuratura de fabricarea unui dosar politic și scurgere de informații în presă. Asta după ce, potrivit acestuia, a fost telefonat de două surse media și întrebat despre dosarul privind parcările cu plată în contextul alertelor cu bombă care au avut loc ieri la Judecătoriile Chișinău. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui live pe rețelele sociale. 

„Procuratura a dat sfoară în țară că azi urmează să aibă loc pronunțarea deciziei și era foarte nemulțumită doamna procuror de ce lucrurile nu se mișcă conform scenariului, de ce nu se țin astăzi pledoariile, de ce nu pronunță astăzi instanța hotărârea. Cu alte cuvinte, astăzi în instanță a avut loc un act de presiune din partea Procuraturii asupra avocaților și asupra instanțelor de judecată pentru ca să le iasă scenariul pus la cale după metodele lui Plahotniuc. Procuratura aruncă informații în presă, presa mușcă momeala, vine la evenimentele organizate de Procuratură, Procuratura spune acolo ceea ce au desenat și fabricat în birouri, presa difuzează aceste reportaje, se formează opinia publică așa cum vrea Procuratura”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Potrivit lui Chirtoacă, Procuratura dirijează presa și pune presiune asupra instanțelor de judecată, iar aceste presiuni vor continua să crească.

„În spatele acestor acțiuni stă nimeni altcineva decât Dumitru Robu, care a pornit totul în 2017 la comanda lui Plahotniuc. Am cerut audiență la noua procuroare-șefă la Procuratura Anticorupție, Veronica Drăgălin și probabil ei vor să încheie toată această murdărie până vine Drăgălin în această funcție”, a mai precizat Chirtoacă.

Următoarea ședință de judecată în dosarul parcărilor cu plată va avea loc la data de 15 septembrie.