Dorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă vrea să participe la referendumul pentru demiterea sa

Alexandru Morozan

 

Membrii Partidului Socialiștilor afirmă că legea nu prevede dacă primarul suspendat poate participa la referendumul pentru demiterea sa, în timp ce liberalii susțin că primarului Dorin Chirtoacă i se încalcă drepturile. Aceștia mai susțin că în cazul înregistrării lui Chirtoacă în cursa electorală, primarul suspendat va fi eliberat din arest la domiciliu pentru a participa la campania electorală. Acest caz a stârnit dispute între membri icelor două partide politice.

Vitalie MIRON, JURIST PSRM, VICEPRES. CONS. EL. CIRC.: ”Legea nu interzice, dar nu prevede expres calitatea unei persoane fizice de a se inregistra in calitate de participant.”

 Ion CEBANU, MEMBRU PL: ”Ce inseamna legea nu spune foarte clar. Legea spune foarte clar: ”cetatenii RM”. Art. 47, al.1, Codul electoral. Logic este ca primarul sa poata participa la aceasta campanie electorala si sa discute cu cetatenii optiunea.”

Vitalie MIRON, JURIST PSRM, VICEPRES. CONS. EL. CIRC.: „Proiectul viza inregistrarea dlui Chirtoaca in calitate de participant. El nu a intrunit majoritatea de voturi, respectiv, nu a fost adoptata o hotarare cu privire la inregistrarea sau neinregistrarea acestuia.”

Ion CEBANU, MEMBRU PL: ”Dorin Chirtoaca nu este pur si simplu, Dorin Chirtoaca este acea persoana impotriva caruia astazi se face un referendum. El in mod normal trebuie sa poata fi inregistrat.”

Amintim că Dorin Chirtoacă a fost reținut la 25 mai curent, în dosarul parcărilor cu plată, fiind acuzat de trafic de influență și corupere pasivă. La moment acesta este suspendat din funcție și se află în arest la domiciliu.

sursa: protv.md