dorin chirtoaca aur 11 iulie

Dorin Chirtoacă(AUR): România are dreptul să fie în Parlamentul de la Chișinău, nu doar Germania și Rusia

Redacția Liber TV

Dorin Chirtoacă, candidat AUR, a spus răspicat că aceia care votează cu PAS a alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, dintre unioniști, votează împotriva Unirii. Ei își vor irosi astfel votul deoarece partidele pro-europene, după cum au demonstrat în ultimele luni, nu vorbesc decât despre „ apropierea” de Uniunea Europeană, nicidecum despre unirea cu România.

În acest fel, Republica Moldova va continua să rămână în urmă României din punct de vedere economic și va fi guvernată după ordinele venite de la Berlin sau Moscova.

„În Republica Moldova nu mai au loc alegeri pur și simplu pe bază de partide. Este o confruntare pe teren făcută între marii jucători: Vestul, adică UE și Germania, în special. Ei, prin toate ONG-urile care sunt susținute de Vest fac acțiuni de mobilizare civică, de convingere, de promovare a tuturor acest lucruri, dar promovează și o anumită forță politică- PAS. De cealaltă parte sunt Usatîi, Dodon, Voronin, Șor, care au susținere directă de la Moscova pentru a menține Republica Moldova sub controlul Moscovei.

România este firesc să fie prezentă în acest teritoriu românesc și trebuie să fie la masa deciziilor politice din Moldova, unde vor veni cu proiecte de legi, proiecte pentru că noi, în afară de limba română, noi, românii din Basarabia, nu avem voie la nimic”, a explicat Chirtoacă.

El a mai spus că PAS a trădat diaspora pentru că s-au mulțumit cu 150 de secții deschise este hotare în loc de 190. Singurii care au protestat și au menținut aceeași linie pro-românească au fost reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor.